Skip to content

Energobiologie

Home arrow Enigme
Enigme
Explorarea timpului. Cronovizorul părintelui Ernetti (1) PDF Imprimare E-mail
Scris de Gabriel Sabin Mateucă   
luni, 21 decembrie 2009
Explorarea timpului. Cronovizorul părintelui Ernetti (1)
“Principiul ce stă la baza acestei maşini este foarte simplu şi cineva l-ar putea reproduce cu intenţii rele. Dar vă spun, am demonstrat că lungimile de undă vizibile şi audubile din trecut nu sunt distruse, nu dispar. Şi nu doar pentru că sunt energie. Măreţia acestei invenţii a fost că am putut recupera acea energie pierdută şi recompune scene petrecute în urmă cu secole”
Padre Pellegrino Ernetti (En Busca de la Edad de Oro – În căutarea Epocii de Aur – Javier Sierra, 2001
)

Citeşte mai departe...
 
Fenomenul Tunguska PDF Imprimare E-mail
Scris de Gabriel Sabin Mateucă   
miercuri, 01 octombrie 2008

Fenomenul Tunguska
Siberia centrală, regiunea Tunguska, dimineaţa zilei de 30 iunie 1908, ora 7 si 17 minute. Un fenomen straniu, tubular, o lumină orbitoare brăzdează cerul siberian cu un şuierat asurzitor. După câteva secunde este urmat de o uriaşă explozie însoţită de flăcări imense şi incendii ce au durat zile în şir. Coloana de foc a fost observată de la 400 km depărtare. Unda de şoc a avariat calea ferată transsiberiană şi a fost resimţită şi în Statele Unite. Fenomenul a fost de o atât de mare amploare încât a produs cutremure de peste 5 grade pe scara Richter resimţite până la peste 1.000 km. Observatorul din Irkutsk a semnalat tulburări ale câmpului magnetic. Au urmat apoi apariţia unor nori argintii ce emiteau o lumină argintie şi ploi negre pe aproape întregul continent asiatic. Nopţile luminoase au completat tabloul fenomenelor incredibile ce au dat multă bătaie de cap oamenilor de ştiinţă.

Citeşte mai departe...
 
Edward Leedskalnin - Castelul de Coral PDF Imprimare E-mail
Scris de Gabriel Sabin Mateucă   
joi, 05 iunie 2008
Edward Leedskalnin - Castelul de Coral
Edward Leedskalnin (1886 - 1951), un funcţionar modest, imigrant leton, 4 clase, înalt de 1,55 m şi cântărind doar 40 de kilograme, bolnav de tuberculoză, afirma cândva „Am descoperit secretele piramidelor. Am descoperit cum egiptenii şi constructorii antici din Peru, din Yucatan şi din Asia, cu unelte simple, au ridicat piatre cântărind tone” ... iar castelul său (pe care l-a construit singur din rocă coraliferă în blocuri de până la 30 de tone) este o dovadă incontestabilă.
Citeşte mai departe...
 
Nan Madol - o lecţie de arhitectură PDF Imprimare E-mail
Scris de Gabriel Sabin Mateucă   
miercuri, 04 iunie 2008

Nan Madol - o lecţie de arhitectură
Situată la 6°58’ N şi 158°13’ E, Nan Madol este un sit constituit din 92 de insuliţe artificiale, pe o întindere de 80 de hectare, în sudul insulei Ponape (Micronezia), fostă capitală a dinastiei Saudeleur, până în jurul anului 1500.
Deumirea Nan Madol înseamnă ”intervale”, “locurile dintre” şi este datorată adevăratului labirint de canale ce înconjoară insulele; din cauza canalelor i se spune frecvent şi ”Veneţia Pacificului”.
Nan Madol - o lecţie de arhitectură
Insula Ponape, sau Pohnpei face parte din arhipelagul Carolinelor, situat deasupra ecuatorului, la nord de Noua Guinee. Insula adăposteşte o enigmă la care experţii nu au adus decât răspunsuri fragmentare, deseori ilogice, contradictorii şi insuficiente.

Citeşte mai departe...